Share

Nibbixwouder blijft moord gehandicapte Dimitri uit Hoorn ontkennen

NIBBIXWOUD – De 32-jarige Jama A. uit Nibbixwoud blijft ontkennen dat hij in de nacht van 7 op 8 augustus vorig jaar de 26-jarige gehandicapte man Dimitri uit Hoorn in Nibbixwoud heeft vermoord. Dat zei de verdachte maandag voor de rechtbank in Haarlem. ,,Ik zit al acht maanden onschuldig vast. En dat terwijl de werkelijke dader buiten zit te lachen.”

Jama A. heeft toegegeven dat hij met het latere slachtoffer in de avond en nacht met Dimitri is gaan stappen in Hoorn. Hij bestrijdt echter dat hij daarna op de scootmobiel van het slachtoffer is meegereden naar Nibbixwoud. Daar is Dimitri op 8 augustus dood aangetroffen. Hij bleek met een hard voorwerp meerdere malen op zijn hoofd te zijn geslagen.

Er zijn camerabeelden van Dimitri op zijn scootmobiel en een onbekende tweede persoon. De beelden zijn echter zo slecht dat ze nauwelijks iets kunnen zeggen. De politie probeert ze nog op te pimpen, zodat er een beter beeld ontstaat.

Advocaat Niek Hendriksen vond maandag dat zijn cliënt moet worden vrijgelaten, omdat niet vaststaat dat hij het slachtoffer heeft omgebracht. Dat kan volgens hem ook door iemand anders zijn gedaan. De rechtbank neemt nog een besluit over het verzoek van de raadsman.

De officier van justitie deed maandag opnieuw het verzoek om Jama A. in het Pieter Baancentrum te laten onderzoeken. De rechtbank heeft dat eerder afgewezen. Volgens de officier is er alle reden om daarop terug te komen, omdat A. inmiddels ook wordt verdacht van een gewelddadige woninginbraak in Nibbixwoud op 22 juli vorig jaar. Daarvan werd een 87-jarige inwoner het slachtoffer. Volgens de officier is er geweld gebruikt tegen de bejaarde man.

De strafzaak tegen Jama A. gaat over ongeveer drie maanden verder.

 

Heeft u dit ook al gelezen?