Share

NFI-medewerkster betrapt op verdoezelen bewijs alcoholmisbruik

Een 38-jarige medewerkster van het NFI is vandaag door de Rijksrecherche aangehouden. Zij wordt ervan verdacht bij haar afgenomen bloedmonsters te hebben gemanipuleerd om te verdoezelen dat zij met te veel alcohol op achter het stuur heeft gezeten.

De vrouw is in oktober 2016 en februari 2017 door de politie met haar auto langs de kant gezet waarna met een ademanalyseapparaat een blaastest bij haar is afgenomen. In beide gevallen gaven de apparaten aan dat zij te veel gedronken had om te mogen rijden. Bij deze gelegenheden vroeg de vrouw zelf om een tegenonderzoek.

Voor dat tegenonderzoek is bij haar bij deze incidenten bloed afgenomen. Dat werd in maart en april 2017 onderzocht door het NFI. De resultaten van dat onderzoek gaven een onverklaarbare lagere waarde aan dan te verwachten was op grond van de uitslagen van de ademanalyseapparaten.

Dit was aanleiding om een Rijksrecherche-onderzoek te starten. Dat heeft aanwijzingen opgeleverd dat de vrouw vermoedelijk haar eigen bloedmonsters gemanipuleerd heeft. Daarom is zij vandaag aangehouden.

De Rijksrecherche heeft nu geen aanwijzing dat de vrouw – buiten de monsters van haar eigen bloed – andere monsters gemanipuleerd zou hebben. Ze  heeft vermoedelijk uitsluitend uit privébelang gehandeld.

Omdat het onderzoek nog in volle gang is, kan het OM in deze fase geen details geven.

Heeft u dit ook al gelezen?