Neurologisch onderzoek naar verdachte poging doodslag Wervershoof

WERVERSHOOF – De 69-jarige John C. uit Wervershoof moet neurologisch onderzocht worden voor de strafzaak tegen hem van start kan gaan. Dat bleek dinsdagochtend bij de rechtbank in Alkmaar. C. wordt ervan verdacht dat hij op 10 oktober in Wervershoof geprobeerd heeft zijn buurman te doden door hem meerdere keren met een priem of schroevendraaier in zijn oog te steken. De planning was dat deze zaak inhoudelijk zou worden bekeken. Dat is nu uitgesteld tot 16 april.

John C. is nog nooit eerder met politie en justitie in aanraking gekomen. Zijn advocaat vroeg de rechtbank om de 69-jarige vrij te laten in afwachting van het proces. C. is door het voorval namelijk zijn woning kwijtgeraakt en moet een nieuw huis gaan zoeken.

Zelf zegt de man toch al graag weg te willen omdat zijn buren continu racistische opmerkingen naar hem schreeuwden. Maar justitie en de advocaat van het slachtoffer verzochten de rechtbank om C. voorlopig nog vast te houden. En de rechtbank oordeelde ook dat C. vast moet blijven zitten omdat het nog niet duidelijk is of hij anders opnieuw in de fout zou gaan.

Wel stelde de rechter dat de verdediging als in februari het neurologisch onderzoek klaar is een nieuw verzoek bij de rechtbank kan indienen.

Loading