Share

Moordverdachten wijzen naar elkaar, wie heeft Martin Griep vermoord..

ZWAAG – De twee verdachten in de zaak over de moord op de 52-jarige Martin Griep uit Zwaag ontkennen allebei. Dat bleek dinsdag tijdens een pro-formazitting over de zaak bij de rechtbank in Alkmaar. In de zaak zitten de 62-jarige Mijntje B. en de 58-jarige Markus P. al een aantal maanden in voorarrest. Beide advocaten in de zaken vroegen de rechtbank tijdens de zitting om hun cliënten voorlopig vrij te laten.

Martin Griep werd op 12 april dood aangetroffen in zijn woning in Zwaag. In mei werd de 62-jarige vrouw van Griep aangehouden. Aanleiding zou een buitenechtelijke affaire zijn die de man uit Zwaag erop na hield. Maar Mijntje B. ontkent dat en zegt dat ze juist van plan was om een barbecue te organiseren met haar man om alle vrienden en familie te vertellen dat ze niet zouden gaan scheiden. B. zou volgens de reclassering zwakbegaafd zijn en onbetrouwbare verklaringen in de zaak hebben afgelegd.

Mark Jan Bouwman vermoedt namelijk dat zijn cliënt Markus P. door de rechtbank uiteindelijk hooguit zal worden veroordeeld voor medeplichtigheid aan moord en niet als medepleger zal worden gezien. P. worstelt daarnaast met verlies van inkomen door het voorarrest en kan zijn hypotheek niet meer betalen. P. heeft daarbovenop kanker en de zorg in de gevangenis laat volgens de raadsman te wensen over. Maar volgens de officier van justitie kan P. momenteel niet vrij worden gelaten, omdat het nog niet volledig duidelijk is wat er aan de moord vooraf is gegaan. Op zijn minst heeft P. volgens justitie medeverdachte B. aan een wapen geholpen terwijl hij van haar plannen wist.

Mijntje B. vroeg de rechtbank tot verbazing van haar advocaat ook om de voorlopige hechtenis te schorsen. Maar de rechtbank wees deze beide verzoeken af. De verdenkingen tegen de twee zijn volgens de rechtbank te heftig om de verdachten in vrijheid te stellen terwijl ze de behandeling van hun zaak afwachten. Op 23 februari komt de zaak opnieuw voor bij de Alkmaarse rechtbank.

Heeft u dit ook al gelezen?