Share

Moordenaar Miranda Zitman veroordeeld tot 18 jaar celstraf

[su_youtube url=”https://youtu.be/kWtFQTBRAWI” width=”680″]

Bart B. is door de rechtbank veroordeeld tot 18 jaar celstraf voor doodslag op de 52-jarige kapster Miranda Zitman uit Soest.  De rechtbank vond moord niet bewezen maar doodslag wel. Ook is Bart B. veroordeeld voor identiteitsdiefstal en diefstal van 116.000 euro van de rekeningen van Miranda Zitman.

De relatie tussen Bart B. en Miranda was over en Miranda wilde naar Canada gaan om daar vakantie te vieren en bij terugkomst een nieuw leven gaan opbouwen. Vaste klanten van Miranda kregen begin januari een mailtje van haar dat zij haar kapsalon had gesloten en ook niet meer naar Amsterdam zou komen om daar mensen te knippen. Zij annuleerde alle afspraken voor 2019.. Later bleek dat Bart B. had ingelogd op haar mailaccount en deze mail had verstuurd.

De rechter vond doodslag bewezen en daarnaast ook het wegmaken van het lichaam en het ontleden van Miranda’s lichaam. De rechter wilde niet de maximale straf van 20 jaar opleggen maar besloot 18 jaar met aftrek van voorarrest op te leggen aan Bart B., daarnaast moet Bart B. 12.500 euro aan schadevergoedingen betalen aan de moeder van Miranda waarbij de schadevergoedingsmaatregel zal worden opgelegd..

Bart B. heeft 14 dagen om in hoger beroep te gaan.

Heeft u dit ook al gelezen?