Moordenaar Michelle Koek ziet wens verlenging TBS in vervulling gaan

ANDIJK – De rechter in Alkmaar heeft het TBS van de moordenaar van Michelle Koek met twee jaar verlengd op wens van de man zelf en op aanraden van zijn behandelende artsen.

S. bracht de vrouw in 2014 in Andijk op gruwelijke wijze om het leven na een ruzie over de overname van een kringloopwinkel. Hij ging samen met zijn zwager Jawed H. naar het huis van de vrouw en daar liep het conflict volledig uit de hand. Het slachtoffer werd op gruwelijke wijze om het leven gebracht en moet ernstig hebben geleden, is het hof van mening. Zij kreeg klappen en schoppen en werd gewurgd met een elektriciteitsdraad.

Over twee jaar wordt er weer gekeken of S. klaar is met zijn TBS, mocht dat zo zijn dan moet hij nog 8 jaar celstraf uitzitten… Eerder legde de rechtbank in Alkmaar 8 jaar cel met TBS en dwangverpleging op maar in hoger beroep besliste het gerechtshof in Amsterdam dat S. eerst het TBS traject zou doorlopen voor de celstraf in zou gaan. Dit op nadrukkelijk verzoek van S. zelf.  Uit onderzoek tijdens zijn detentie bleek dat S. hard achteruit ging en zware psychoses kreeg.

Zijn zwager Jawed H. kreeg van de rechtbank 9 jaar cel voor zijn aandeel bij het doden van de Andijkse.

Loading