Share

Misdaadfilm inspireerde poging overval in Medemblik

MEDEMBLIK – De 4 jongens die op 31 januari vorig jaar probeerden een man in zijn woning te overvallen aan de Torenstraat waren geïnspireerd door de misdaadfilm ‘The Intent’. Dat stelde de 21-jarige Mouayed Atim O. uit Middenmeer gisteren tijdens de behandeling van de zaak tegen hem en medeverdachte Jordan Y. (19). De twee verdachten kwamen in beroep tegen het vonnis van de rechtbank in Alkmaar van vorig jaar waar ze 18 en 12 maanden cel kregen waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Hun twee medeverdachten waren minderjarig ten tijde van de overval. De zaak tegen hen moet nog voorkomen.

Jordan en Mouayed liepen die bewuste avond omstreeks 7 uur naar het huis aan de Torenstraat. Daar klopten ze aan tot het slachtoffer open deed. Maar alleen een minderjarige medeverdachte kreeg het voor elkaar naar binnen te springen voor de deur weer dicht viel. ”Ik heb vrijwel niet geslapen de 2 weken erna. Het slachtoffer heeft een vreselijke avond gehad, maar ik ook. Toen mijn medeverdachte naar binnen sprong hoorde ik binnen geschreeuw om hulp. Dat heeft nog weken door mijn hoofd gespookt.” verklaarde de 19-jarige Y.

De advocaat-generaal vroeg om de twee overvallers evenveel straf op te leggen, namelijk een jaar cel waarvan de helft voorwaardelijk. Jordan Y. kwam in verzet tegen het vonnis omdat hij het niet eens was met de manier waarop de rechtbank zijn aandeel classificeerde. Mouayed Atim O. vond juist dat alle het verschil tussen zijn straf en die van Jordan te groot was. Hij stelde dat het plan voor de overval door alle 4 de verdachten was gemaakt en dat hun aandeel allemaal even groot was. De uitspraak in de zaak is op 6 maart.

Heeft u dit ook al gelezen?