Share

Militair 6 maanden de cel in wegens aanranding vrouwelijke collega

ARNHEM – De militaire kamer in Arnhem heeft een 30-jarige militair veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 6 maanden voor het plegen van seksuele handelingen bij iemand die in een toestand van verminderd bewustzijn verkeerde.

Na een feest op de kazerne is een vrouwelijke collega in het bed van de militair gaan liggen omdat zij niet in haar eigen kamer kon slapen. Toen het slachtoffer in het bed van de militair is gaan liggen, is zij in slaap gevallen. De militair is naast haar in bed gaan liggen en heeft haar gevingerd en haar billen en vagina aangeraakt. Het slachtoffer sliep op dat moment. Op het moment dat de militair de vrouw vingerde, waren er andere mannelijke collega’s in de kamer aanwezig. Zij hebben foto’s en filmpjes gemaakt van de seksuele handelingen. De militair was hiervan op de hoogte.

De militaire kamer neemt het de militair zeer kwalijk dat hij ernstig misbruik heeft gemaakt van een slapende vrouwelijke collega die zich niet heeft kunnen verzetten tegen deze handelingen. De militaire kamer vindt het misbruik en het maken van opnames militair onwaardig en zeer vernederend voor het slachtoffer. De militaire kamer vindt dan ook enkel een langdurige gevangenisstraf op zijn plaats.

Heeft u dit ook al gelezen?