Share

Midwouder had bizarre hoeveelheid GHB in bloed

MIDWOUD/ALKMAAR – ,,Het is eigenlijk een wonder dat hij nog levend die auto uit kwam.” Dat was de reactie die de politierechter in Alkmaar donderdag gaf op de hoeveelheid GHB die is aangetroffen in het bloed van de 28-jarige Erik K. uit Midwoud. Hij moest voorkomen omdat hij op 10 maart door de politie werd aangehouden onder invloed van cocaïne, wiet en GHB. Van die laatste stof had K. ruim 18 keer de toegestane hoeveelheid in zijn bloed, namelijk 92,5 microgram waar maar 5 microgram is toegestaan. Erik K. zei tegen de politie dat hij die avond niets had gebruikt, maar wel twee dagen voor zijn aanhouding op 8 maart.

Dit was niet de eerste keer dat K. moest voorkomen vanwege rijden onder invloed. Hij werd op 10 juli ook al veroordeeld voor een soortgelijke overtreding. Justitie eiste 60 uur werkstraf tegen de man uit Midwoud. Daarnaast wilde de officier dat K. zijn rijbewijs voor een jaar inlevert.

De advocaat van de Midwouder vroeg om de rijontzegging te matigen omdat zijn cliënt de auto nodig heeft voor zijn werk. Erik K. is ZZP’er in de stratenmakerij en moet momenteel al noodgedwongen met een ander samenwerken omdat hij geen rijbewijs heeft. Daardoor kan hij bepaalde opdrachten niet aannemen volgens zijn advocaat.

De politierechter was daar wel gevoelig voor en veroordeelde K. tot 80 uur werkstraf en 12 maanden rijontzegging waarvan 4 voorwaardelijk.

Heeft u dit ook al gelezen?