Share

Mensenhandelaar uit Heerhugowaard noemt veroordeling ‘enorme schok’

HEERHUGOWAARD – De 43-jarige Tulio van B. heeft tijdens het hoger beroep in zijn strafzaak gezegd dat zijn veroordeling wegens het seksueel uitbuiten van vier vrouwen van vorig jaar een ‘enorme schok’ voor hem is geweest; ,,Het dossier staat vol list en bedrog, er klopt helemaal niets van. Ik ben onterecht veroordeeld” stelde hij bij het Hof in Amsterdam.

”De drie dames vonden het onderling nodig dat er iemand moest hangen. En dat moest ik zijn omdat de relatie net uit was. Een van hen was tegen de lamp gelopen wegens illegale prostitutiewerkzaamheden. De dames zijn geconfronteerd met een politieonderzoek en er was paniek in de tent. Er moest iemand hangen. De ene had een uitkering, de ander had een vriendje en de derde is moslima. Daarom wilden ze hun prostitutiewerkzaamheden onder het tapijt schuiven.”

Tulio van B. heeft ook in eerste aanleg gezegd dat het bordeel in een huis in Heerhugowaard was gestart door zijn ex omdat ze diep in de schulden zat. Maar destijds werd hij veroordeeld 3,5 jaar cel en TBS omdat de rechtbank in Haarlem Van B. als schuldige aanwees. Hij knoopte liefdevolle relaties aan met de vier kwetsbare slachtoffers om ze vervolgens met geweld tot prostitutie te dwingen. Een van hen was minderjarig. De ex van Van B. was oorspronkelijk zelf ook verdachte, maar kwam in het hoger beroep alleen voor als slachtoffer. Ze legde een emotionele verklaring af waarin ze de man uit Heerhugowaard beschuldigde van meerdere verkrachtingen, mishandelingen en zelfs een poging tot doodslag; ,,Hij was niet te stoppen.

De maat was vol toen hij zijn praktijken vrolijk voort zette, ditmaal met een minderjarig meisje. Hij probeerde ook haar vriendinnen erbij te betrekken. Overal waar ik ga zie ik nog steeds drugsdealers, hoerenlopers en politie. Ik leef als een prooi, altijd op mijn hoede en gespannen.” stelde de vrouw.. Van B. is geen onbekende van justitie.

Hij heeft eerder al eens 17 jaar lang TBS met dwangverpleging gehad na een veroordeling. De advocaat-generaal volgde het verhaal van Van B. niet en eiste een gevangenisstraf van 6 jaar. Ook vroeg ze om ruim 340.000 euro schadevergoeding toe te wijzen aan de slachtoffers. Volgens justitie dwong Van B. de vrouwen tot het verrichten van extreme seksuele handelingen, gaf ze nauwelijks te eten en liet ze dagen achtereen non-stop werken. Advocaat Kant vroeg om vrijspraak.

De uitspraak in de zaak is op 5 september.

Heeft u dit ook al gelezen?