Mensenhandelaar uit Heerhugowaard krijgt vijf jaar cel en TBS

HEERHUGOWAARD – Het hooggerechtshof in Amsterdam heeft de 43-jarige Tulio B. in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar plus TBS wegens mensenhandel.

B. runde vanuit zijn huis in Heerhugowaard een bordeel waar hij ten minste drie kwetsbare vrouwen dwong om zich te prostitueren. Een van hen was minderjarig. B. moet van het Hof ook een schadevergoeding van ruim 180.000 euro aan de drie vrouwen betalen. Dit bestaat grotendeels uit het geld dat de slachtoffers hebben verdient en aan B. moesten afstaan. Justitie eiste in het hoger beroep 6 jaar gevangenis en TBS tegen B.

Volgens de slachtoffers was B. een bijzonder genadeloze uitbuiter en moesten ze bijna continu werken terwijl ze nauwelijks te eten kregen. Ook werden ze tegen hun wil gedwongen tot bizarre seksuele handelingen met B. en hun klanten.

Tijdens de behandeling van de zaak ontkende de man het brein te zijn achter het ondergrondse bordeel. Hij stelde een slachtoffer zijn geworden van een samenzwering tussen een aantal ex-vriendinnen. De vrouwen zouden volgens hem zelf het initiatief genomen in het illegale prostitutiebedrijf.

De straf voor B. is hoger uitgevallen dan hij in eerste instantie kreeg opgelegd door de rechtbank in Haarlem. Daar werd hij tot 3,5 jaar gevangenisstraf veroordeeld.

Loading