Medemblikse broers horen na jaren straf tegen zich eisen

Dit bericht is 146 keer gelezen

MEDEMBLIK – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdagmiddag bijna zeven jaar na dato toch nog een strafeis geformuleerd tegen de Medemblikse broers Frank (57) en Jeroen (56) de P. vanwege een hennepplantage in Wervershoof.

Deze plantage werd op 18 december 2013 na een warmtemeting en melding via Meld Misdaad Anoniem door de politie opgerold. De plantage zou uit twee ruimten in een bedrijfspand hebben bestaan en 858 planten hebben geteld. In de woning van Jeroen de P. werd in 2014 nogmaals door de politie aangehouden omdat hij in zijn kelder een kweekruimte met een aantal hennepstekken en zaadjes gevonden.

De twee broers verklaarden geen weet te hebben van de kwekerij, maar de ruimte te hebben verhuurd aan een zekere Hans uit Hilversum. Ze wisten de politie zelfs een adres te geven. Deze Hans zou tijdens zijn verhoor hebben bevestigd dat de plantage van hem was.

Maar de officier van justitie denkt dat de twee broers deze man uit Hilversum hebben benaderd om de schuld op zich te nemen. De broers De P. zouden dus zelf zes keer een forse hoeveelheid hennep hebben geoogst. De officier eiste daarvoor een werkstraf van 60 uur tegen Frank en 80 uur tegen Jeroen. De officier zei 3 en 4 maanden cel tegen hen te hebben geëist als de zaak op tijd op zitting was gekomen.

Het OM wil ook dat de twee broers de winst die ze met de plantage hebben gemaakt gaan terugbetalen. Dat zou neerkomen op Jeroen de P. 321.000 en 213.000 euro. (Broers samen ruim een half miljoen). Advocaat Dudink denkt dat het OM in de zaak niet ontvankelijk is, omdat er zo’n chaos is ontstaan in de zaak dat hij niet eens meer weet of hij wel het juiste dossier had. Er zouden allerlei ontnemingen, bestuursrechtzittingen en raadkamerzittingen door elkaar hebben gelopen. Daarmee zou volgens Dudink de goede procesorde zijn geschonden. Zijn cliënten zouden stuk zijn geprocedeerd en hebben geen energie meer om zich te verweren.

De Alkmaarse rechtbank doet 3 september uitspraak tegen de Medemblikse broers.

Reageer op dit nieuwbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: