Share

Medemblikker(20) krijgt celstraf voor valsmunterij

De 20-jarige N.G. uit Medemblik is door de politierechter in Alkmaar afgelopen dinsdag veroordeeld tot een celstraf voor de duur van 2 maanden met aftrek van de tijd dat hij in voorarrest heeft gezeten, van de twee maanden is 1 maand voorwaardelijk en tevens krijgt G. een proeftijd van 2 jaar.

G. werd op 2 oktober aangehouden toen hij in een supermarkt in Medemblik met vals geld zijn boodschappen betaalde. Met behulp van de camerabeelden kon de politie al snel 1 persoon aanhouden, de persoon werd door personeel en de wijkagent herkent dankzij de camerabeelden.

Daar bleef het niet bij, op 26 oktober 2020 werd aangehouden toen hij  met een vals briefje van 50 euro een bestelling betaalde. De bezorger had dit niet door maar de eigenaar van het restaurant wel. Deze was ook zeer verbaasd toen de jongeman direct daarop wederom een bestelling plaatste. Deze keer schakelde de restauranthouder de politie in die hem direct in de boeien sloeg doen hij de bestelling wilde betalen.

Beslissing op de vordering van de benadeelde partij: Bepaalt dat de benadeelde partij niet-ontvankelijk is in de vordering tot schadevergoeding.

Heeft u dit ook al gelezen?