Medemblikker boos na roddel over coke dealen

MEDEMBLIK/ALKMAAR – ,,Die man zat onzin over mij te kletsen. Daardoor kreeg ik types aan de deur die coke bij me wilden kopen. Daar was ik niet van gediend.” Dat zei de 38-jarige J.D. uit Medemblik gisteren tegen de politierechter in Alkmaar. Hij moest daar voorkomen voor het mishandelen van de kennis, die hij uit de kroeg kende.

De Medemblikker gaf in februari vorig jaar de man een klap tegen zijn kaak. Hij moet van de rechter 500 euro boete betalen zoals de officier ook had geëist. De mishandeling was vastgelegd op bewakingsbeelden.

Het slachtoffer zei bij de politie dat hij veel pijn had met eten, nog steeds een knak hoort in zijn kaak en vloeibaar moest eten na het incident. Hij vroeg 450 euro smartengeld, maar de rechter vond 250 euro genoeg. Daarnaast wilde de man 785 euro aan onkosten vergoed hebben, maar ook dat bedrag noemde de rechter te hoog. Ze kon niet controleren of het slachtoffer inderdaad 80 euro per uur betaald kreeg als zzp-er in de bouw.

De verdachte haalde daar zijn schouders over op. ,,Wat een ongelooflijke onzin. Hij verdient echt geen 80 euro per uur, dat mocht hij willen. 35 misschien, maar echt niet meer.” Volgens de Medemblikker probeerde het slachtoffer er een slaatje uit te slaan. ,,Ik wil best wat dingen vergoeden, maar dit gaat nergens meer over.”

Hij gaf toe dat hij fout was geweest, maar zei ook dat het slachtoffer het daar zelf tegen had gemaakt. ,,Hij stuurde allemaal mensen op mijn dak, die om cocaïne kwamen zeuren. Heel vervelend.” Hij zei op een vraag van de rechter dat hij helemaal geen losse handen heeft en niet gauw iemand gaat slaan. ,,Alleen als iemand dat bij mij ook doet, dan doe ik wat terug.”

Loading