Share

Marechaussee pakt drietal op na mensensmokkel via zeiljacht

MEDEMBLIK – De Koninklijke Marechaussee heeft deze week drie mannen aangehouden op verdenking van mensensmokkel. De recherche van de Marechaussee was een onderzoek gestart nadat in september 2020 ter hoogte van IJmuiden een zeiljacht werd gecontroleerd door de Kustwacht vanwege het voeren van beperkte verlichting op zee.

Controle wees vervolgens uit dat zich aan boord zes Albanezen bevonden zonder geldige reisdocumenten. Het zeiljacht was gehuurd en onderweg van Hoorn naar Engeland. Nadat de schipper uit Enkhuizen door de Marechaussee was aangehouden en de Albanezen in vreemdelingenbewaring gesteld waren startte de Marechaussee een onderzoek naar de organisatie van de mensensmokkel.

In het onderzoek, uitgevoerd onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland, kwamen drie verdachten in beeld. Op 12, 13 en 15 april zijn een 67-jarige man uit Medemblik, 61-jarige man uit Amsterdam en 38-jarige man uit Rotterdam door de Marechaussee aangehouden.

De Marechaussee heeft tijdens de aanhoudingen en doorzoekingen van woningen diverse gegevensdragers in beslag genomen. Er zal verder onderzoek plaatsvinden naar de aangehouden verdachten.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?