Man(46) uit Anna Paulowna verdacht van drugssmokkel: ‘Ik voel me gestraft voor iets dat ik niet heb gedaan’

Dit bericht is 121 keer gelezen

ANNA PAULOWNA – Een 46-jarige man uit Anna Paulowna liet maandag bij de rechtbank in Haarlem weten dat hij onschuldig is. ,,Ik voel me gestraft voor iets dat ik niet heb gedaan”, zei Julius R. Het openbaar ministerie verdenkt hem van betrokkenheid bij de invoer van ruim een kilo drugs vanuit het Caribisch gebied naar Nederland. Twee drugskoeriers werden op 25 februari met de cocaïne op Schiphol aangehouden.

De koeriers zijn inmiddels voor de rechter verschenen en veroordeeld. R. moet nog tot december wachten voordat zijn zaak inhoudelijk wordt behandeld. Een andere medeverdachte is vrijgesproken, omdat volgens de rechtbank niet vaststaat wat zijn rol is geweest bij de drugssmokkel.

Het OM stelt dat R. degene was die de drugssmokkel heeft georganiseerd. De koeriers hadden contact met een telefoonnummer, dat op zijn naam stond. Maar volgens de inwoner van Anna Paulowna was hij zijn telefoon kwijtgeraakt en zijn anderen daar mee aan de haal gegaan. ,,Ik heb nog nooit iets te maken gehad met justitie. Ik houd mij ver van criminaliteit. Ik heb me nooit ingelaten met drugs. Ik heb altijd netjes gewerkt en mijn belasting betaald”, zei de man bij de rechtbank.

Hij wordt thuis erg gemist. Vooral zijn verstandelijk beperkte dochter mist het contact met haar vader en is daardoor uit haar doen. Bovendien heeft de man een eigen eenmanszaak, die nu al drie maanden stilligt.

De advocaat van de verdachte vroeg om hem te schorsen uit voorarrest. De officier van justitie vond dat geen goed idee. Zij stelde dat het de rechtsorde schokt als organisatoren van internationale drugscriminaliteit vrij worden gelaten in afwachting van hun proces. De rechtbank neemt snel een beslissing over het verzoek.

De inwoner van Anna Paulowna zit al drie maanden vast. Hij zei dat zijn gezin ernstig te lijden heeft onder zijn detentie. Vooral zijn verstandelijk beperkte dochter zou haar vader erg missen en er niets van begrijpen dat zij hem niet kan zien.

De strafzaak tegen de man wordt op 13 december inhoudelijk behandeld bij de rechtbank in Haarlem, tot die tijd blijft hij vastzitten

Reageer op dit nieuwbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: