Man uit Bovenkarspel boos visie OM ‘Ik heb geen link met liquidaties’

Dit bericht is 247 keer gelezen

BOVENKARSPEL – De 32-jarige Maurice G. uit Bovenkarspel vond dat justitie er maar een slag naar sloeg, zo liet hij dinsdag weten bij de rechtbank in Alkmaar. De man wordt verdacht wapenhandel en het opbouwen van wapens. Officier van justitie Lies Visser  eiste 30 maanden celstraf tegen de man, die dit veel te veel vond.

G. werd helemaal boos toen officier van justitie Visser een verband legde tussen handel in vuurwapens en liquidaties en de moordaanslag op Peter R. de Vries erbij haalde om haar betoog kracht bij te zetten. ,,Daar heb ik toch niets mee te maken? Die man was voor mij ook een held. Ik keek altijd de filmpjes op YouTube van Peter R. de Vries.

Hij had niet veel misdaan vond de verachte. Alleen twee pistolen gekocht toen hij door criminelen met de dood werd bedreigd. ,,Die wapens zaten in een plastic tas. Ik heb ze er niet meer uitgehaald. Alleen toen ik geld nodig had.

Officier van justitie Lies Visser wees op allerlei gesprekken, die G. met klanten zou hebben gevoerd over het ombouwen van luchtdrukwapens naar wapens waarmee je kogels af kunt schieten. Bovendien had de verdachte volgens haar 52 lopen van vuurwapens besteld in een fabriek in Tsjechië. ,,Klopt niets van ”, aldus G. .

Hij wil graag zo snel mogelijk naar huis, want hij heeft een jong gezin. ,,Ik schaam me voor mijn vrouw en kinderen. Mijn dochtertje vraagt steeds wanneer papa weer thuiskomt en daar kan ik geen antwoord op geven.” Advocaat Johan Muhren vond de strafeis veel te hoog en zei dat justitie er maar een slag naar slaat. De officier eiste ook het terugbetalen van bijna 3100 euro, die de man met de handel zou hebben opgestreken.

De rechtbank doet 10 augustus uitspraak.

Reageer op dit nieuwbericht

HBPMedia

Learn More →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *