Logee niet schuldig aan wietplantage op zolder

BOVENKARSPEL – Een 34-jarige vrouw uit Enkhuizen is woensdag door de politierechter in Alkmaar vrijgesproken van betrokkenheid bij een wietplantage in Bovenkarspel.De rechter vond dat de Enkhuizense als ‘passant’ geen schuld had aan de hennepkwekerij.

De vrouw was niet aanwezig bij haar strafzaak. Volgens haar raadsvrouw, J. Kleiweg, had zij griep. De Enkhuizense logeerde april vorig jaar bij een kennis in Bovenkarspel. Daarvoor had zij volgens haar advocate door een echtscheiding al op acht tot tien andere adressen verbleven.

Na een anonieme melding vond de politie op 24 april 327 hennepplanten op de zolderverdieping van de woning. De bewoner heeft verklaard dat hij alleen verantwoordelijk was en dat zijn logee van niks wist.

Ook de vrouw zelf heeft bij de politie gezegd dat zij wel wist van de wietplantage, maar dat ze er verder geen bemoeienis mee had. Zij kwam ook nooit op de zolder, zo zei ze.

De officier van justitie achtte de vrouw toch medeschuldig aan het bezit van de kwekerij. Het feit dat zij heeft verklaard dat ze wist van de plantage was volgens de aanklaagster voldoende bewijs. Zij eiste een werkstraf van tachtig uur.

Advocaat Kleiweg pleitte voor vrijspraak. Volgens haar heeft haar cliënte nul betrokkenheid gehad bij de hennenkwekerij en daarom onschuldig. De rechter was dat helemaal met haar eens.

Loading