Leraar Christelijk Gymnasium Beyers Naudé Leeuwarden krijgt 18 maanden celstraf voor ontucht met leerlinge

De leraar, de 47-jarige P. vd. W. , werkzaam op het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden, heeft in een periode van bijna een jaar meermalen seksueel contact gehad met een leerlinge. Het begon tijdens een schoolreis in het buitenland en is doorgegaan tijdens het examenjaar van de leerlinge. 

De rechtbank rekent het vd. W.  aan dat hij misbruik heeft gemaakt van de afhankelijke positie waarin de toch al kwetsbare leerlinge ten opzichte van hem verkeerde en dat hij het vertrouwen dat zij in hem had in ernstige mate heeft geschonden. Het misbruik heeft een grote impact op het leven van de leerlinge.

Straf

De enige straf die daarbij past is een gevangenisstraf. De rechtbank legt P. vd. W.  een gevangenisstraf van 18 maanden op. Om herhaling te voorkomen legt de rechtbank een deel daarvan voorwaardelijk op, namelijk zes maanden, met als bijzondere voorwaarden: verplicht contact met de reclassering, een ambulante behandeling en een contactverbod met de oud-leerlinge. Daarnaast legt de rechtbank vd. W. een beroepsverbod als docent op voor de duur van vijf jaar. De rechtbank vindt het noodzakelijk dat vd. W. langere tijd niet werkzaam zal zijn in het onderwijs.

Loading