Lange celstraf geëist tegen inwoner Anna Paulowna voor misbruik ex-zwager

ANNA PAULOWNA/ALKMAAR – Officier van justitie Visser heeft vorige week voor de rechtbank in Alkmaar wegens seksueel misbruik van een minderjarige ex-zwager 32 maanden celstraf geëist tegen de 38-jarige R. L. uit Anna Paulowna. De verdachte ontkent in alle toonaarden dat hij seks heeft gehad met de jongen.

L. had in 2016 een relatie met een oudere broer van het vermeende slachtoffer en kwam daarom bij het gezin over de vloer. Zo leerde hij ook de jongste broer van zijn vriend kennen. Die was toen 14 jaar oud.

Ook nadat de relatie was beëindigd bleef R.L. het gezin in Schagen bezoeken. De jongste zoon deed in 2018 aangifte tegen hem. Volgens hem heeft de verdachte in twee jaar tijd zo’n twintig tot dertig keer seks met hem gehad, eerst in zijn caravan en daarna in zijn woning in Anna Paulowna. De jongen zou er ook geld en sigaretten voor hebben gehad.

Verdachte L. noemde de beschuldigingen voor de rechtbank onzin. Volgens hem is zijn ex-zwager een keer bij hem thuis geweest, maar toen zou er totaal niks zijn gebeurd op seksueel gebied.

De verdachte gaf wel toe dat hij seksueel getinte chats had met de jongen via Facebook. Zijn vroegere zwager zou erg worstelen met de vraag of ie nou op meisjes viel of op jongens. ,,Ik heb spijt van die gesprekken,” zei L. tegen de rechters. ,,Dat had nooit mogen gebeuren. Ik zag hem als mijn kleine broertje.”

In één van de chats werd tot in detail beschreven hoe L. en de jongen samen seks zouden hebben. De verdachte zei tijdens de rechtszaak dat dit van zijn kant een grap was geweest. Kort erna kwam hij erachter dat zijn ex-zwager het wel serieus meende. Toen zou hij de gesprekken ook direct hebben afgekapt.

De officier van justitie vond vaststaan dat de verdachte gedurende langere tijd misbruik heeft gemaakt van een kwetsbare jongen die op zoek was naar zijn seksuele identiteit. Naast de celstraf wilde de aanklaagster ook dat L. meer dan 5.000 euro schadevergoeding betaalt aan het slachtoffer.

Advocaat Verhoeven vroeg om vrijspraak. Volgens hem zijn de beschuldigingen van de jongen niet betrouwbaar en staat daarom niet vast dat zijn cliënt schuldig is.

De uitspraak is op 20 mei.

Loading