Share

Langdurige celstraffen voor ontvoering en poging doodslag op inwoner Beverwijk

HAARLEM – De rechtbank in Haarlem heeft vier mannen, de 27-jarige Florian M., de 28-jarige Santjago M., de 26-jarige Eraldo C. en de 43-jarige Klevis P., allen uit Beverwijk, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar wegens ontvoering en poging doodslag op een andere inwoner van Beverwijk. De man werkd op 6 juli 2019 met geweld een busje ingesleurd waarna hij werd ontvoerd, mishandeld en beschoten waarbij de man ernstig gewond raakte. 

De man werd , toen hij op de avond van 6 juli 2019, iets uit zijn auto wilde halen door de vier mannen overvallen en met geweld in een witte bestelbus gegooid waarbij ook hem is geschoten. Getuigen die de ontvoering zagen gebeuren belden direct de politie die direct een achtervolging inzette op de ontvoerders van de man. Tijdens deze achtervolging gooiden de ontvoerders diverse spullen uit de auto, later werden o.a. losse patronen, hulzen en drie vuurwapens teruggevonden op de route die was gereden.

Tijdens de achtervolging werd het slachtoffer mishandeld door de ontvoerders waarbij hij nogmaals is beschoten. De man raakte hierbij zwaargewond maar wist zich toch los te wrikken van zijn ontvoerders en zich uit de bus laten vallen. Het slachtoffer heeft door de mishandelingen een schotwond en blijvend letsel opgelopen. Forensisch onderzoek wees uit dat bloed dat was aangetroffen in de auto van het slachtoffer afkomstig was.

De rechtbank was van oordeel dat de vier ontvoerders niet, zoals zij verklaarden tijdens de zitting, uit noodweer hebben gehandeld maar dat het een geplande gezamenlijke actie van de vier mannen was. De rechtbank kwam dan ook in haar oordeel tot een onvoorwaardelijke celstraf van 8 jaar voor elk van de ontvoerders.  Daarnaast moeten de vier mannen het slachtoffer 5000,-  aan immateriële schadevergoeding betalen, de materiële schade moet het slachtoffer via een civiele procedure claimen.

De vier mannen hebben 2 weken de tijd om in hoger beroep te gaan

 

Heeft u dit ook al gelezen?