‘kutbende’, ‘vastgoedfraudeurs’, inwoonster Medemblik is laaiend over last onder dwangsom

De rechtbank in Haarlem

MEDEMBLIK – Een vrouw uit Medemblik is laaiend op de gemeente over een last onder dwangsom die haar is opgelegd. Dat bleek maandag tijdens een bodemprocedure bij de bestuursrechter in Haarlem. De vrouw kreeg, volgens haar volledig ten onrechte, een last onder dwangsom opgelegd om een coniferenhaag op haar perceel weg te halen. Ze had tijdens de behandeling van de zaak geen goed woord over voor de gemeente, en noemde hen een ‘corrupte kutbende’ en ‘vastgoedfraudeurs.’

Eerder werd een verzet tegen de last onder dwangsom die de gemeente heeft opgelegd al door de rechter ongegrond verklaard. De gemeente is van mening dat de rechter het verzoek van de vrouw helemaal niet in behandeling kan nemen, omdat ze het pand in 2019 heeft verkocht. De nieuwe eigenaar gaf daarna gehoor aan de eis van de gemeente en liet de coniferenhaag weghalen.

De vrouw wil echter een schadevergoeding van de gemeente, zowel voor de verwijderde haag als smartengeld. Maar de gemeente neemt het standpunt in dat de vrouw helemaal geen schade heeft geleden omdat de haag is verwijderd nadat ze het pand heeft verkocht en ze ook geen boete zou hebben betaald.

De Haarlemse bestuursrechter doet binnen uiterlijk 6 weken uitspraak in de zaak.

Loading