Share

Kroeg in Medemblik gesloten na mishandeling toezichthouders

MEDEMBLIK – In een horecagelegenheid aan de Kaasmarkt in Medemblik controleerden zaterdag- op zondagnacht twee toezichthouders van de gemeente de naleving op de coronamaatregelen. Zij betraden het café even na middernacht en maakten foto’s van de situatie. Er werd onder meer geconstateerd dat de afstandsregels niet werden nageleefd en dat er werd gerookt. De eigenaar van het café bemerkte de controle en zij raakten met elkaar in gesprek.

Dit ontaardde in een situatie waarin de controleurs werden bedreigd met de dood en mishandeld. Ook werden zij tegen hun wil vastgehouden in het café. De telefoon van de controleurs is tijdens deze situatie afgepakt door cafégangers en de foto’s zijn door hen verwijderd. Uiteindelijk konden de controleurs uit hun positie komen. Eén van de toezichthouders is licht gewond geraakt tijdens dit incident. De politie is vervolgens gealarmeerd. Na een onderzoek is de uitbater van het café aangehouden. Hij was onder invloed van alcohol en is ingesloten voor nader onderzoek.

Burgemeester reageert boos

Burgemeester Frank Streng laat in duidelijke bewoording weten dat wat er afgelopen nacht in een kroeg in Medemblik is gebeurd absoluut niet door de beugel kan. Daar werden 2 toezichthouders door de eigenaar van de kroeg met de dood bedreigd. De burgemeester heeft zondagmiddag direct de kroeg gesloten voor minimaal twee weken.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?