Share

Justitie verdenkt Medemblikker van serie misdrijven

MEDEMBLIK – ,,Het slaat helemaal nergens op waarvan ik word verdacht”, zei Medemblikker Wenkley R. (36) dinsdag bij de rechtbank in Alkmaar. Justitie houdt hem verantwoordelijk voor een serie misdrijven, waaronder twee diefstallen met geweld in Wervershoof, een tweetal mishandelingen, bedreiging en vernieling.

Op 25 januari zou R. de gewelddadige diefstallen met geweld in Wervershoof hebben gepleegd. Het slachtoffer zou zijn mishandeld, bedreigd en gedwongen zijn om zijn bankpas en telefoon af te staan. De man zou ook onder dwang zijn autosleutels en auto hebben moeten afgeven, zo luidt het verwijt van justitie.

In zijn woonplaats Medemblik zou R. op 3 januari zijn buurman hebben mishandeld. Die deed aangifte tegen de verdachte, maar R. heeft een heel ander verhaal over wat er zou zijn gebeurd. Hij vertelde bij de rechtbank dat niet de buurman, maar hijzelf het slachtoffer was van deze mishandeling. De buurman zou hem te grazen hebben genomen. Zijn advocaat vroeg om een verhoor van de buurman bij de onderzoeksrechter. Hij vindt dat de kwestie te onduidelijk is.

De Medemblikker wordt ook verdacht van het bedreigen van twee agenten met de dood, de vernieling van een auto en een voordeur. Die feiten zouden zijn gepleegd in januari 2017.

Er lopen nog onderzoeken naar de psyche van de verdachte en ook moet de reclassering nog een rapport over hem uitbrengen. Het OM hoopt dat de zaak tegen R. op 17 juli wel inhoudelijk kan worden behandeld.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?