Justitie noemt 28-jarige inwoner Medemblik een ‘slachtoffer van coronaregels’

MEDEMBLIK – De politierechter in Alkmaar heeft dinsdagochtend twee keer achter elkaar de strafzaak tegen de 28-jarige vd G. uit Medemblik moeten behandelen. vd. G. was zelf niet aanwezig, maar twee slachtoffers in zijn zaak hadden een uitnodiging gekregen voor de zitting met een verkeerde tijd erop. Ook de advocaat van G. kon niet aanwezig zijn bij de zaak, wegens milde coronaklachten.

vd. G. werd er door justitie van verdacht dat hij op 30 januari een politieagent zou hebben mishandeld en zijn buren zou hebben bedreigd met een mes. In een email naar de rechtbank gaf hij de verdenkingen toe en zei er spijt van te hebben. Justitie noemde de 28-jarige een slachtoffer van de coronaregels. vd. G. heeft volgens de officier zijn wereld steeds kleiner zien worden sinds maart vorig jaar, is veel gaan gebruiken en heeft geen dagbesteding meer. Daardoor lijkt hij continu zijn buren tot last te zijn.

De officier van justitie eiste daarom een werkstraf van 160 uur waarvan de helft voorwaardelijk. De Alkmaarse politierechter ging daarin mee. Overigens werd vd. G. deze maand opnieuw opgepakt voor een feit waarvoor hij in juni moet voorkomen. De burgemeester van Medemblik zou persoonlijk bekend zijn met zijn zaak, en op zoek zijn naar een andere woning voor vd. G.

Loading