Call Image

06-23509375

info@hbpmedia.nl

Location Image

Verversgilde 6, 1671 LW Medemblik

Time Image

09:00

17:00

Justitie mag stel uit Enkhuizen voor tienduizenden euro’s plukken


ENKHUIZEN/ALKMAAR – De rechtbank in Alkmaar heeft vrijdag besloten dat drie veroordeelden van illegale medicijnhandel in Enkhuizen voor vele tienduizenden euro’s worden geplukt. Arnoud L. (51), die eerder een fikse celstraf kreeg voor deze handel, moet een bedrag van 91.640 terugbetalen aan de Staat. Dat is conform de eis. Het geld heeft de Enkhuizenaar verdiend met de jarenlange illegale verkoop van medicijnen via internet. Het ging om vele honderden pillen, slaapmiddelen en antidepressiva, waarvoor de verdachten geen verkoopvergunning hadden.

Astrid W. (37) uit Enkhuizen moet in ruim 26.300 euro betalen. Zij was ook betrokken bij de handel in medicijnen via internet. Ruben S. uit Heerlen moet 10.125 euro betalen.

De rechtbank oordeelde dat het openbaar ministerie niet ontvankelijk is in de pluk-ze-zaak tegen Stefan D. (31) uit Hoorn. Hij werd eerder vrijgesproken van betrokkenheid bij de illegale pillenhandel. Het OM heeft hoger beroep ingesteld tegen zijn vrijspraak. Justitie wilde hem laten plukken voor een bedrag van 5727,50 euro.
Delen....