Inwoner Wieringerwerf krijgt werkstraf omdat hij zijn echtgenote en haar dochter mishandelde

,,Ik heb hier enorm veel spijt van. Dit had nooit mogen gebeuren. Ik was toen dronken en dat had geen positieve invloed.” Dat zei een 43-jarige inwoner van Wieringerwerf donderdag bij de politierechter in Alkmaar. De man werd veroordeeld tot 80 uur taakstraf, waarvan 60 uur voorwaardelijk voor het mishandelen van zijn echtgenote en van zijn stiefdochter op 16 januari in Alkmaar. Daarnaast weigerde hij mee te werken aan een ademtest op het politiebureau. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

I.B. vertelde de rechter dat hij zelf de politie had gebeld nadat hij de fout in was gegaan. Er was ruzie tussen hem en zijn vrouw en hij was geïrriteerd dat zijn minderjarige stiefdochter zich daarmee bemoeide. De man gaf het meisje een klap in haar gezicht, maar volgens hem had hij het kind alleen geduwd. Ook trok hij zijn vrouw aan haar haren. ,,Het was een agressieve dronkenschap”, zei de verdachte.

De verdachte vertelde dat hij een tijdlang veel had gedronken toen hij in de ziektewet zat. In het verleden gebruikte hij ook drugs. Hij wil daar nu vanaf blijven.

De officier van justitie vond het ernstig wat er was gebeurd. ,,Geweld tegen gezinsleden is kwalijk Gelukkig heeft de verdachte zelf de politie gebeld en ziet hij in dat het fout gedrag was. Hij moet handvatten krijgen om met zijn agressie om te gaan.”

De reclassering adviseerde een meldplicht, een behandeling om van de drugs en drank af te blijven, gezinstherapie en middelencontrole. De rechter legde die voorwaarden op. Ook hij vond het ernstig wat er was gebeurd, maar hij ziet een goede motivatie bij de man om zijn leven te verbeteren.

Loading