Share

Inwoner Wervershoof vrijgesproken van uitdelen kopstoot in Medemblik

MEDEMBLIK – Een man uit Medemblik stapte op 17 oktober naar de politie met het verhaal dat hij was mishandeld door een vriend van hem en een andere man. Er zou ruzie geweest zijn over de lening van een geldbedrag. Later wilde de Medemblikker zijn aangifte weer intrekken en zei hij dat hij geen kopstoot had gekregen en niet was mishandeld. De politierechter in Alkmaar vond woensdag dat er zoveel onduidelijkheid was, dat ze de twee verdachten vrijsprak. Ook de officier van justitie had om vrijspraak gevraagd.

De Medemblikker zei aanvankelijk tegen de politie dat zijn vriend bij hem kwam aanbellen op de bewuste dag en een andere man had meegenomen om verhaal te halen. ,,Ze duwden me naar binnen. De een hield me vast en de ander gaf me een kopstoot.” De man had een bult op zijn hoofd. De vrouw van het vermeende slachtoffer bevestigde zijn verhaal.

Leugens

De verdachten, een 44-jarige man uit Wervershoof en een 41-jarige man uit Goes, zeiden dat het verhaal van de aangever van geen kanten klopte. ,,We zijn wel bij hem aan de deur geweest, maar we hebben die man niet mishandeld. We hebben hem met geen vinger aangeraakt. Het zijn allemaal leugens.” De man uit Goes zei dat de Medemblikker vreselijk naar wiet stonk en zichzelf was gaan slaan.

Ook het verhaal dat door de mishandeling de radiator van de Medemblikker was beschadigd, verwezen de verdachten naar het rijk der fabelen. De aangever vroeg hiervoor 4000 euro schadevergoeding.

Deur

De man wilde zijn aangifte intrekken, maar juridisch kan dat niet. Afgelopen zondag werden hij en zijn vrouw opnieuw bij de politie gehoord. De Medemblikker zei toen dat hij gewond was geraakt doordat hij tegen een deur was aangelopen. Een kopstoot had hij niet gehad, vertelde hij. Zijn vrouw trok haar eerste verklaring ook in.

Voor de officier van justitie reden om vrijspraak te vragen. ,,Er is teveel onduidelijkheid. Het leek een ronde zaak. Er was een aangever, een getuige en een bult. Maar doordat de verdachte op zijn verhaal is teruggekomen, heb ik niet de overtuiging dat hij daadwerkelijk is mishandeld.”

Ook de politierechter had die overtuiging niet. Daarom sprak ze de twee verdachten vrij.

Heeft u dit ook al gelezen?