Share

Inwoner Ter Apel krijgt 12 maanden cel voor stalking en bedreigingen

GRONINGEN – De 38-jarige G.V. uit Ter Apel(Groningen) is door de rechtbank Groningen tot een celstraf van 12 maanden veroordeeld waarvan zes maanden voorwaardelijk omdat hij zijn ex-vriendin heeft gestalkt en bedreigd heeft. Ook heeft de man de voordeur van de woning van zijn ex zwaar beschadigd door deze in te trappen. 

Tijdens de zitting bleek al snel dat V. zich niets aantrok van een contactverbod die hij had gekregen en gewoon zijn ex-vriendin bleef stalken en bedreigen. Zo bleef hij haar lastig vallen via Facebook, Whatsapp en via de e-mail. V. wilde op deze manier weer contact krijgen met zijn dochter en daarnaast wilde hij zijn ex-vriendin als een ‘slechte’ moeder neerzetten door haar overal zwart te maken. V. plaatste foto’s van zijn ex en haar kinderen op Facebook met daarbij beledigende opmerkingen, maar ook stuurde hij zijn ex videoboodschappen waarin hij haar en haar familie met de dood bedreigde.

Door dit alles moest de vrouw en haar dochtertje onderduiken in een opvanghuis voor vrouwen, maar ook daar was de vrouw niet veilig, V. wist achter haar adres te komen en probeerde het huis binnen te komen door met een kauwhamer op de deur in te slaan en tegen de deur aan te schoppen.

De rechtbank rekende het G.V. zwaar aan dat hij zijn ex. zelfs toen zij in het opvanghuis was bleef lastig vallen en bedreigen. De rechter veroordeelde V. dan ook tot een celstraf van 12 maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk, met daarnaast bijzondere voorwaarden. Zo moet V. zich melden bij de reclassering en moet verplicht een ambulante behandeling ondergaan die er voor moet zorgen dat hij zijn gedrag aanpast.  Ook is het contactverbod verder uitgebreid door de man te verbieden zich in de huidige woonplaats van zijn ex-vriendin te bevinden.

Daarnaast werden nog 2 TUL’s ten uitvoer gelegd.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?