Inwoner Medemblik in hoger beroep vrijgesproken van mishandeling stadsgenoot

De 47-jarige S.H. uit Medemblik is afgelopen vrijdag in hoger beroep door het gerechtshof in Amsterdam vrijgesproken van mishandeling.

H. zou op 26 april 2019 in Medemblik een ander persoon hebben geduwd en tegen het hoofd van deze persoon hebben geslagen/gestompt.  De rechtbank in Alkmaar  veroordeeld H. in eerste instantie tot een geldboete van 500 euro of als hij dit niet zo betalen 10 dagen hechtenis met een voorwaardelijke proeftijd van 2 jaar. Daarnaast moest H. aan het slachtoffer een schadevergoeding van 630,35 euro betalen waarbij ook de schadevergoedingsmaatregel was ingeschakeld.

H. ging niet akkoord met de uitspraak van de rechtbank in Alkmaar en ging bij het Hof in Amsterdam in hoger beroep. Advocaat-Generaal mr. R.C. Tdlohreg(OM.) en de advocaat van H. vroegen het Hof om H. vrij te spreken van wat hem in eerste instantie ten laste was gelegd.

Ook de vordering van de benadeelde partij, die in eerste instantie was berekend op € 1030,35. en door de rechter in Alkmaar was teruggebracht naar € 630,34 is door het gerechtshof afgewezen. Het gerechtshof is van mening dat het ten laste gelegde niet kan worden bewezen en spreekt H. vrij van alle verdenkingen.

Loading