Share

Inwoner Hoorn verdacht van aanranding taxichauffeuse Opperdoes

Alkmaar – Een 28-jarige man uit Hoorn die wordt verdacht van aanranding van een vrouwelijke taxichauffeur in Opperdoes blijft voorlopig in de cel. Dat heeft de rechtbank in Alkmaar donderdag besloten.

De taxichauffeur deed aangifte, omdat Olaf N. haar 11 mei dit jaar zou hebben geprobeerd te verkrachten. De vrouw heeft verklaard dat de klant probeerde met een vinger in haar slipje te komen en ook haar borsten aan te raken. Ook wordt N. ervan beschuldigd dat hij de taxichauffeur heeft geprobeerd te zoenen. Het bloesje van de vrouw was kapot en zij had een blauwe plek.

De verdachte ontkende gisteren met klem dat hij de vrouw heeft aangerand. ,,Ik zou zoiets nooit doen. Ik denk dat die vrouw een trauma heeft.” N. bekende wel dat er een worsteling was geweest.

De taxichauffeur was bang dat hij zonder te betalen de taxi wilde verlaten en probeerde dat koste wat kost te voorkomen, zo zei de verdachte. ,,Daarin had ze wel gelijk, want ik had geen geld bij mij.” Volgens Olaf N. was hij erg boos, omdat de vrouw zijn shirt had kapot getrokken.

Advocaat Schepers vroeg zijn cliënt vrij te laten. Hij wees erop dat de man wel een verleden heeft met agressie en drank maar geen zedenmisdrijven. Volgens de raadsman moet N. ook worden vrijgelaten om voor zijn zieke moeder te zorgen.

De officier van justitie vond dat N. achter de tralies moest blijven, omdat er nog steeds een ernstige verdenking tegen hem is. De taxichauffeur heeft van begin af betrouwbaar verklaard, aldus de aanklaagster. Tot bittere teleurstelling van Olaf N. en zijn aanwezige moeder volgde de rechtbank het standpunt van Justitie.

De zaak wordt op 30 oktober inhoudelijk behandeld. Het wachten is op de uitkomst van een onderzoek of er in het slipje van het slachtoffer sporen van de verdachte worden gevonden.

Heeft u dit ook al gelezen?