Inwoner Hoogwoud hoort 80 uur taakstraf eisen voor mishandelingen

HOOGWOUD – Jarenlange spanningen na een vechtscheiding mondden na een feestje in Hoogwoud in januari 2018 uit op een treffen tussen de nieuwe partners van twee exen uit die gemeente. Er was die avond een hoop drank in het spel. ,,De ex van mijn vriendin viel ons groepje lastig en ik ben om opheldering gaan vragen. Zijn partner rende op mij af en ik schrok daar zo van, dat ik haar heb geduwd. Een actie uit emoties. Maar ik ben het eigenlijke slachtoffer”, , zei verdachte Dennis B. (52) uit De Rijp.

De officier van justitie eiste een taakstraf van 80 uur, waarvan de helft voorwaardelijk. ,,Dit is geen zaak van winnaars, alleen maar van verliezers”, aldus de aanklager. Volgens het openbaar ministerie is er geen bewijs dat B. de vrouw zou hebben aangerand, zoals die bij de politie vertelde. Dna-onderzoek op haar legging leverde niets op.

Zij riep bij het treffen tot tweemaal toe: ‘Hij zit in mijn kut’. De verdachte zou volgens getuigen hebben geantwoord: ‘Dat zou je wel willen, hè vieze hoer.” De man gaf die uitspraak toe. Maar volgens het vermeende slachtoffer riep de verdachte: ‘dit vind je wel lekker, hè.”

,,Ze vertellen veel leugens”, verzuchtte B.. ,,Er zit een hele geschiedenis aan deze kwestie. Vreselijk triest, vooral ook voor de kinderen. Ik heb die vrouw alleen een duw gegeven, maar niet aangerand Dat liegt ze. Ik gaf haar een duw in haar buik en zij viel om. Ik schrok gewoon van haar toen ze kwam aanrennen.”

De confrontatie liep totaal uit de hand toen de vrouw hulp kreeg van haar vriend. Die vriend is de ex-man van de partner van B. Hij zou een kopstoot hebben gekregen. Zijn t-shirt zat onder het bloed. De ex moet later voorkomen bij de rechtbank voor de mishandeling van B., Hij zou hebben geslagen. De ex heeft dat ook toegegeven.

Justitie probeerde eerst nog of mediation tussen de stellen een optie was, maar dat lukte niet. Dennis B. stond er wel voor open, liet hij weten. ,,Zij hebben helaas geweigerd.” Hij verweet het stel dat ze ervoor hadden gezorgd dat het dorp Hoogwoud gonsde van de roddels. ,,De kinderen hebben daar ook last van.”

De vermeende slachtoffers in deze zaak willen ruim 6200 euro aan schadevergoeding en vooral smartengeld van B. hebben. De vrouw vertelde in haar slachtofferverklaring dat ze zich heel onveilig voelt. Ze durfde na de bewuste avond de straat haast niet meer op. ,,We zijn zelfs verhuisd naar een dorp verderop. Je hebt geen idee hoeveel impact zoiets heeft.”

De advocaat van B. zei dat de verdachte handelde uit noodweer en dat deze daarom vrijuit zou moeten gaan.

Uitspraak 9 juni.

Loading