Share

Inwoner Den Haag krijgt 1.5 jaar cel met TBS voor carjacking

DEN HAAG – De rechtbank in Den Haag heeft donderdag een 36-jarige man uit Den Haag veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden en TBS met voorwaarden. In maart van dit jaar sprong een man op de motorkap van een auto waar een vrouw en een 10-jarig meisje inzaten. Daarna wrong hij zich in de auto bovenop de vrouw.

De vrouw en het meisje wisten weg te komen en de man is met grote snelheid weggereden. Verderop heeft hij een zware aanrijding veroorzaakt. Hij heeft een andere auto en een railvoertuig van de HTM aangereden.  Daarna heeft hij geprobeerd met geweld een andere auto te carjacken. Dit is niet gelukt omdat omstanders hem overmeesterden. De man was tijdens dit alles onder invloed van cocaïne.

Deze misdrijven zijn zeer ernstig. Ze hebben bij de slachtoffers, onder wie het 10-jarige meisje, fikse sporen nagelaten. Zij voelen zich nog altijd onveilig en hebben last van slaapproblemen en angstdromen.

Het Openbaar Ministerie eiste op de zitting 2,5 jaar cel en tbs met voorwaarden tegen de man, die al eerder is veroordeeld voor geweldsmisdrijven, vermogensmisdrijven en verkeersmisdrijven.
De rechtbank is van oordeel dat de man, gelet op zijn verminderde toerekeningsvatbaarheid, een celstraf dient te krijgen van 18 maanden en aansluitend  de maatregel tbs met voorwaarden, zodat hij verplicht behandeling ondergaat. De door de slachtoffers gevraagde schadevergoeding wordt grotendeels toegewezen.

Heeft u dit ook al gelezen?