Inwoner Andijk bestraft voor mishandeling rivaal en vernieling autoruit

Dit bericht is 107 keer gelezen

ANDIJK – De 31-jarige Andijker Wouter H. kreeg vrijdag van de politierechter in Alkmaar een werkstraf van 70 uur, waarvan de helft voorwaardelijk voor mishandeling en vernieling. De man was samen met zijn vriendin naar een parkeerterrein in Purmerend gegaan bij de McDonald’s. Zij had daar afgesproken met haar ex-vriend om eigendommen uit te wisselen. Maar volgens H. was die ex onbehouwen tegen zijn vriendin. Het liep uit op vernieling van de autoruit van de ex en een snoekduik in diens auto.

,,Ik hield in de gaten hoe hij reageerde en ik hoorde dat hij tegen mijn vriendin zei: krijg de kanker. Ik zag ook aan zijn lichaamstaal dat het niet goed zat”, zei de verdachte. Daarom besloot hij in te grijpen. Hij liep naar auto toe van de man, toen die weg wilde rijden. Hij probeerde de arm te pakken van de ex. De autoruit stond een stukje open, maar de arm vastpakken lukte niet. De verdachte bleef aan de ruit hangen, waardoor het glas sneuvelde.

Snoekduik

,,Hij wilde wegrijden en ik was bang dat hij me aan ging rijden”, aldus H. De verdachte wilde de autosleutel afpakken. Dat lukte ook niet. Toen maakte de man een snoekduik in de auto, over de bestuurder heen. Die reed weg met hem over een grasveld en kwam tot stilstand tegen een reclamezuil van de McDonald’s. ,,Ik heb hem proberen vast te houden, want hij wilde wegkomen. Ik wou dat hij zou wachten totdat de politie kwam. Omstanders zeiden dat ik hem moest laten gaan en dat heb ik toen ook gedaan”, vertelde H.

Mishandeling

Volgens de ex werd hij mishandeld in zijn auto. Dat ontkende de verdachte. ,,Dat kon niet eens. Ik lag in zo’n rare houding, dat ik hem helemaal niet kon mishandelen.” Toch vonden de officier en de rechter de mishandeling bewezen. Ook achten ze de man schuldig aan de vernieling van de autoruit en de zuil van McDonald’s. ,,Als u niet zo raar over het slachtoffer had heen gehangen, dan had hij normaal kunnen wegrijden en was de botsing met die reclamezuil niet gebeurd’‘, vond de rechter. ,,Het is logisch dat de aangever weg wilde komen. Hij was doodsbang voor u. U viel hem aan.

Maar volgens de verdachte voelde hij zichzelf juist bedreigd. ,,Ik heb een fout gemaakt. Had nooit dat raam stuk mogen maken. Maar heb hem niet mishandeld, absoluut niet. Dat was mijn intentie niet. Ik heb de politie zelf gebeld. Ben de auto uitgestapt. Ik voelde mezelf heel erg bedreigd. Heb ook aangifte tegen hem gedaan. In mijn herinnering heeft hij me geslagen.”

De man zei dat hij er geen moeite mee had om een contactverbod te krijgen met de ex van zijn vriendin. Dat verbod legde de rechter op. H. moet het slachtoffer 350 euro smartengeld betalen en 1450 euro aan materiële schade. Het slachtoffer liep een hersenschudding op en was ontzettend geschrokken.  Hij is nog steeds doodsbang voor de verdachte, zo vertelde een medewerkster van Slachtofferhulp. Zo bang, dat hij tijdelijk niet meer in Andijk woont. 

Levensgevaarlijk

Advocaat Guido Terlingen zag geen bewijs voor de mishandeling en vond dat de ex het allemaal over zichzelf had afgeroepen en disproportioneel op de hele situatie had gereageerd door weg te rijden. ,,Hij bleef gas geven, terwijl mijn cliënt in de auto hing. Het was nog levensgevaarlijk ook, hoe hij over die parkeerplaats reed.”

Reageer op dit nieuwbericht

HBPMedia

Learn More →