Inval FIOD woning Weesp, bewoner wordt verdacht van fraude met de Tozo-regeling

Afgelopen dinsdag heeft de FIOD een inval gedaan in een woning van een 43-jarige inwoner van Weesp. De FIOD verdenkt de man van fraude met de Tozo-regeling en van witwassen van zwart geld. Er is beslag gelegd op de administratie van de man, op computers, mobiele telefoons dure sieraden en horloges en contant geld.

De man heeft in maart 2020 een éénmanszaak opgericht en vroeg daarna direct de Tozo-regeling aan. De FIOD vermoed dat de onderneming speciaal is opgericht om gebruik te kunnen maken van deze Tozo-regeling omdat het bedrijf geen activiteiten had en er geen inkomsten werden gegenereerd. Omdat de man een inkomen heeft uit een vast dienstverband dat hoger ligt dan het minimum salaris heeft de man geen recht op de steunmaatregel.

De FIOD kwam de man op het spoor na tips van de politie, deze heeft het vermoeden dat de man zijn bankrekening liet gebruiken door criminelen om crimineel geld wit te wassen. Op de rekening werden regelmatig grote contante stortingen gedaan zonder dat de man kon bewijzen dat dit legale inkomsten waren. Daarnaast blijkt de man contanten te onderhouden met personen die bekend staan als criminelen.

Loading