Share

Inhoudelijke rechtszaak tegen 22-jarige Opperdoezer pas in april van start

SCHAGEN – De strafzaak tegen 22-jarige Enrico L. uit Opperdoes, die heeft toegegeven dat hij 22 juni op de kermis in Schagen een 20-jarige inwoner van Anna Paulowna met een mes heeft gestoken, loopt flinke vertraging op. Was het aanvankelijk de bedoeling dat de Opperdoezer op 21 januari  volgend jaar zou worden berecht, maandag werd duidelijk dat dit niet eerder dan april wordt.

Enrico L. is daar behoorlijk teleurgesteld over, zo zei zijn raadsvrouw, Marie Claire Pedrotti, maandag tegen de rechtbank. Haar cliënte was zo gespitst op 21 januari als behandeldatum dat de vertraging voor hem een ware streep door de rekening is. De rechtbankvoorzitter zei dat goed te kunnen begrijpen.

De aanleiding voor de steekpartij is nog altijd niet duidelijk. De verdachte en het slachtoffer waren in het verleden vrienden. L. zei eerder tegen de rechtbank dat het beslist niet zijn bedoeling was om het slachtoffer iets aan te doen. Hij zei er veel spijt van te hebben.

De politie kreeg op 22 juni midden in de nacht een melding dat zich een ernstig incident had voorgedaan in de Nieuwstraat in Schagen. In de straat werd naderhand het 20-jarige slachtoffer uit Anna Paulowna aangetroffen. Hij was niet aanspreekbaar en had een steekwond in zijn borst. De man is met spoed naar een ziekenhuis gebracht.

Volgens Justitie is het slachtoffer in zijn hartstreek geraakt. Zij heeft Enrico L. daarom poging tot doodslag tenlaste gelegd.

De strafzaak staat nu 13 maart opnieuw op de agenda van de rechtbank, maar ook dan kan de zaak nog niet inhoudelijk worden behandeld. Dat gebeurt waarschijnlijk ergens in april, maar een datum is er nog niet.

Heeft u dit ook al gelezen?