Inbrekers duo uit Noord-Holland moet jaren de cel iln

MIDDENMEER – De 30-jarige Nicky A. uit Middenmeer krijgt vier jaar celstraf voor een serie inbraken in Noord-Holland, die hij in 2019 en 2020 pleegde. Orvill K. (36), die een groot deel van die inbraken samen met A. deed, kreeg vrijdag 3,5 jaar gevangenisstraf voor zijn aandeel. De rechtbank vindt het kwalijk dat de mannen ’s nachts op het dievenpad gingen en mensen daarmee de stuipen op het lijf jaagden.

De eisen waren vijf en vier jaar cel, maar een deel van de feiten vond de rechtbank niet bewezen. K. had een enkelband om toen hij mee ging inbreken. Vaak maakten de twee er een enorme puinzooi van bij het doorzoeken van de woningen in de verschillende plaatsen in Noord-Holland. Veel van de inbraken waren ’s nachts terwijl de bewoners lagen te slapen of tijdens vakanties, zodat de buurvrouw die de post en de katten verzorgden de chaos aantrof.

Het gaat om inbraken in onder meer om Den Oever, Purmerend, De Rijp, Beets en West Graftdijk. De buit bestond uit sieraden, geld, een auto, waardebonnen, een stofzuiger, flessen wasmiddel, mobiele telefoons en dure laptops en andere apparatuur.

De man uit Middenmeer had ook een pinpas gestolen uit een verzorgingshuis in De Rijp en ging daarmee shoppen bij een kledingwinkel in zijn eigen gemeente. Schade: duizenden euro’s. De gedupeerden krijgen totaal 1300 euro van de veroordeelde inbrekers. Beide mannen zijn al vaker veroordeeld voor diefstallen en inbraken.

Loading