‘Ik ben eigenlijk een zachtaardige jongen’.

ALKMAAR – Dit liet de 20-jarige Brandon van H. tijdens de pro forma zitting afgelopen dinsdagochtend weten aan de rechters van de rechtbank in Alkmaar. H. zelf zat zelf nog in de P.I. van Zaanstad waar hij op de psychiatrische afdeling verblijft.

Van H. wordt er van beschuldigd dat hij 6 misdrijven heeft begaan, van het met geweld stelen van een scooter, het mishandelen van diverse personen en het stelen van een iPhone.

Van H. vertelde heel veel spijt te hebben van wat hij heeft gedaan en hoopt dat hij zo snel mogelijk naar een kliniek kan om te worden behandeld voor zijn psychoses. Op dit moment gebruikt van H. medicatie en heeft daar volgens zijn advocaat veel baat bij.

De inhoudelijke zitting wordt medio augustus gehouden in de rechtbank van Alkmaar, dan zijn hopelijk ook de reclasseringsrapporten gereed. Van H. liet nog wel weten dat hij dan wel hoopt in de rechtbank te zijn en niet in de P.I. van Zaandam, vooral omdat de verbinding tussen de rechtbank en de P.I. niet bepaald soepeltjes verliep.

De rechter beloofde zijn uiterste best te doen om te zorgen dat van H. zijn zaak in de rechtbank kan bijwonen.

Loading