De rechtbank in Haarlem

Hoteleigenaar wil van Schagen het onderste uit de kan

Dit bericht is 73 keer gelezen

CALLANTSOOG – Hoteleigenaar Arend Grit van hotel ‘t Zwaantje in Callantsoog wil dat een ICT-deskundige onderzoek doet naar alle digitale stukken over zijn hotel die bij de gemeente Schagen te vinden zijn. Twee advocaten van de ondernemer voerden dat donderdag aan tijdens een rechtszaak bij de bestuursrechter in Haarlem.

De horecaondernemer heeft al vele jaren een slechte relatie met de gemeente Schagen. Steen des aanstoots is met name jeugdsoos Hyksos die aan de overkant van ‘t Zwaantje te vinden is. Grit zegt veel overlast te hebben van de overburen en volgens hem treedt de gemeente er onvoldoende tegen op.

De hoteleigenaar heeft via een Wob-verzoek proberen te achterhalen wat de gemeente er in al die jaren aan heeft gedaan. Daar diende oktober vorig jaar al een eerdere rechtszaak over. Schagen is inmiddels over de brug gekomen met een grote hoeveelheid stukken, maar Grit sluit niet uit dat er nog meer zijn.

Hij wil dat echt alles boven water komt en heeft de rechter daarom gevraagd om een extern deskundige aan te stellen. Zijn advocaten stelden donderdag dat dit van groot belang is voor Grit om het boek te kunnen sluiten.

Ambtenaren van de gemeente voelden echter helemaal niets voor een nieuw onderzoek. Volgens hen is ‘alles al uit de kast gehaald’ om alle belangrijke informatie boven water te krijgen. Er is verder niets meer, zo betoogden ze.

De raadslieden hadden daar hun twijfels over. De rechter gaat nadenken of hij het verzoek om een extern deskundige toewijst. Welke beslissing hij ook neemt, de uitspraak in de rechtszaak volgt in elk geval over zes weken.

Reageer op dit nieuwbericht
%d bloggers liken dit: