Share

Hoornse verdachte steekpartij Wieringerwerf blijft in de cel

HOORN/WIERINGERWERF – De 28-jarige Artlomiej C. uit Hoorn die er van wordt verdacht dat hij op 19 mei 2019 in Wieringerwerf een man in zijn arm heeft gestoken blijft langer in de cel zitten.

Tijdens een ruzie trok C. een mes en maakte stekende bewegingen richting de nek en hals van het slachtoffer en raakte daarbij de man in zijn arm. Direct na het incident meldde C. zich bij de politie en sinds die tijd zit C. ook in het Huis van Bewaring.

C. verklaarde dat beiden dronken waren en dat hij zich niet veilig voelde toen het slachtoffer zijn vriendin begon uit te schelden waarna hij zich probeerde te verdedigen door met de mes te zwaaien en daarbij het slachtoffer meerdere keren in zijn arm te steken.

Het Openbaar Ministerie was ook kort over C., gezien de vele verwondingen en hechtingen bij het slachtoffer is het voor het OM. klip en klaar dat het slachtoffer zijn arm heeft gebruikt om zijn hoofd te beschermen tegen de steekbewegingen van C.

De advocaat van C. Mr. Maarten Kuipers veegde de beweringen van het OM. van tafel, zijn cliënt zou nooit in staat zijn geweest om steekbewegingen richting het slachtoffer te maken gezien het grote verschil in lengte, het slachtoffer is vele malen groter dan de verdachte, en vroeg de rechtbank dan ook om voorlopige schorsing van de hechtenis van de verdachte om weer aan het werk te kunnen gaan.

De rechtbank vond de bewijzen tegen C. zwaarder wegen en ging niet mee in het verzoek van de advocaat zodat C. nog tot aan de inhoudelijke zitting op 26 september in Alkmaar blijft vastzitten.

[signoff]

Heeft u dit ook al gelezen?