Share

Hoornse broers in problemen door waterscooter

HOORN – Hebben de broers Jeremy N. (26) en Roy N. (24) uit Hoorn samen jarenlang gespaard voor een waterscooter of hebben ze die gekocht met crimineel geld? Deze vraag zal de rechtbank in Alkmaar moeten gaan beantwoorden.

Justitie verdenkt de twee broers ervan dat ze crimineel geld hebben gebruikt voor de aanschaf van de waterscooter en bijbehorende trailer, die bijna 10.000 euro zou hebben gekost. De twee broers moeten rondkomen van een Wajong uitkering en hebben al jaren schuldenproblematiek. Justitie is daarom van mening dat het geld waarmee de waterscooter is betaald alleen maar crimineel geld zou kunnen zijn.

Daarnaast is het volgens de officier opvallend dat de waterscooter cash is afgerekend met briefjes van 500 euro, die vooral in het criminele circuit worden gebruikt. De officier eiste 3 weken voorwaardelijke gevangenisstraf tegen beide mannen.

Maar de advocaten van beide mannen vertelden een ander verhaal. Volgens hen hebben de twee jongens sinds 2012 gespaard samen met hun moeder zodat ze uiteindelijk in juni 2015 een droom konden verwezenlijken. Het geld zou onder andere afkomstig zijn van verjaardagen en van de oma van de jongens, die ze elk jaar een flink extraatje gaf.

De verklaringen van beide broers, moeder en oma zouden die lezing ondersteunen en dit verhaal zou onvoldoende door de politie zijn onderzocht. De advocaten vroegen daarom beide om vrijspraak en om de waterscooter terug te geven, ‘als die nog niet volledig is weggeroest’. De uitspraak in de zaak is op 21 februari. 

Heeft u dit ook al gelezen?