De rechtbank in Haarlem

Hollands Kroon wil ‘Polen-hotel’ Anna Paulowna sluiten

Dit bericht is 1932 keer gelezen

ANNA PAULOWNA – De gemeente Hollands Kroon wil een vestiging voor Poolse arbeidsmigranten aan de Molenvaart zo snel mogelijk sluiten. Dat bleek donderdag tijdens een zitting van de bestuursrechter in Haarlem. De eigenaar van het pand en de exploitant van het ‘Polen-hotel’ sleepten de gemeente voor de rechter om de sluiting tegen te houden.

In het ‘hotel’ wonen in totaal 16 zogenoemde arbeidsmigranten. Dat is tegen het zere been van omwonenden, die stellen dat verblijf in het pand illegaal is omdat er een horecabestemming op is. De omwonenden zeggen ook dat er veel overlast is.

Hollands Kroon is het eens met de tegenstanders en wil dat de arbeidsmigranten daarom naar een andere plek verhuizen. Ze krijgen daar zes weken de tijd voor. Gebeurt dat niet op tijd, dan dreigt er een dwangsom van 30.000 euro. De gemeente wil ermee wachten totdat de rechter uitspraak heeft gedaan.

De rechtszaak donderdag spitste zich toe op de vraag of de tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten nu horeca is of niet. Eigenaar P. Kruijff en exploitant NL Realty stelden van wel. Net als in een pension of hotel verblijven de arbeidsmigranten tijdelijk in de vestiging in Anna Paulowna, zo betoogden hun advocaten.

Volgens de medewerkster van de gemeente gaat het helemaal niet om horeca maar gewoon om een wonen. Arbeidsmigranten krijgen alleen een kamer met gemeenschappelijke gebruiksruimten en dat is geen horeca, zo meent Hollands Kroon.

De raadslieden van eigenaar en exploitant voerden aan dat het erg moeilijk zal worden om snel vervangend onderdak te vinden voor de betrokken zestien arbeidsmigranten. De locaties in de regio zitten al flink vol. De gemeente beaamde dat.

Reageer op dit nieuwbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: