Hogere celstraf voor 25-jarige inwoonster Nieuwegein, 14 hondsbrutale oplichtingen door heel Nederland

De 25-jarige Brenda D. uit Nieuwegein heeft van de rechtbank in Alkmaar een hogere straf gekregen dan justitie had geëist. Reden voor de verhoging was dat de rechtbank vond dat er voor de 14 brutale oplichtingen waarbij B. betrokken is geweest geen andere sanctie mogelijk was dan een flinke gevangenisstraf. De rechtbank wilde echter ook dat D. therapie gaat volgen. Ze kreeg daarom 4 jaar gevangenis opgelegd, waarvan een jaar voorwaardelijk. Justitie had 3 jaar tegen haar geëist.

De Alkmaarse rechtbank neemt het de vrouw vooral kwalijk dat zij en haar twee compagnons telkens bewust kwetsbare slachtoffers hebben gekozen. Een daarvan was een vrouw in Medemblik. D. en haar medeverdachten belden telkens aan met de mededeling dat er iets mis was met het gas of een waterleiding. Eenmaal binnen werd er vaak geld, een pinpas of kostbare sieraden gestolen. Achteraf wisten de oplichters dan vaak nog aan de pincode van de slachtoffers te komen door zich voor te doen als een medewerker van de bank.

D. moet samen met de andere veroordeelde oplichters alle buit die ze met de oplichtingen heeft verworven gaan terugbetalen.

Loading