Share

Hoge straffen in drugszaak en voor aanslag Hippolytushoef

AMSTERDAM/HIPPOLYTUSHOEF –  Ferry B. uit Den Helder (43) en Muhammed S. (31) uit Amstelveen zijn vrijdag door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot hoge celstraffen voor deelname aan een drugsbende en voor de aanslag op Marlon de J. in Hippolytushoef.

De J. werd in 2015 ’s nachts beschoten toen hij in zijn woning zat. De rechtbank gaat ervan uit dat het de bedoeling was om hem ernstig te bedreigen en niet om hem te doden, zoals het OM denkt. Er werd namelijk hoog op het raam geschoten en dat was ook de opdracht die B. gaf aan S., die de schutter regelde. Slachtoffer De J. is zelf ook veroordeeld in een andere drugszaak. Mogelijk had de aanslag te maken met een ruzie tussen drugsbendes.

S. krijgt een celstraf van 13 jaar en 5 maanden, B. moet 4,5 jaar cel gaan uitzitten en Leendert R. uit Urk 5,5 jaar. Het drietal zou samen hebben gewerkt in een drugsorganisatie.

R. en S. zijn veroordeeld voor hun aandeel bij de invoer van 261 kilo cocaïne. Deze partij onderschepten de autoriteiten op 10 juni vorig jaar in de haven van Harlingen.

De eisen tegen het drietal waren 13 jaar en 9 maanden voor S., 6 jaar voor B. en 5 jaar voor R. S. krijgt dus een iets lagere straf, B. ook, terwijl R. een hogere straf krijgt dan de eis.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?