Share

Hennepplantage om uit de financiële zorgen te komen..

Twee hotelhouders uit Enkhuizen zijn door de coronacrisis zo in financiële nood geraakt dat ze hun hotel ter beschikking hebben gesteld aan een grootschalige wietplantage met 869 planten. Dat vertelde het stel vrijdagochtend tegen de politierechter in Alkmaar. Ze waren allebei voor hun inkomen afhankelijk van het hotel, omdat de vrouw officieel de eigenares was en de man er werkte als chef-kok.

Omdat de meterkast was omgelegd, werd het stel ook nog eens gepresenteerd met een rekening van Liander van ruim 7000 euro. Maar omdat de volledige horeca dicht nog altijd dicht is, kon het stel ook geen baan vinden om deze schuld af te betalen. Het stel zou zijn benaderd door een zekere ‘Nico’ die wat spullen in het hotel wilde opslaan. Daar hebben ze mee ingestemd om de huur te kunnen betalen. Op 27 augustus werd de plantage al ontdekt door de politie, slechts 2 maanden nadat de plantjes gepot waren. Het hotel is inmiddels failliet.

De officier van justitie was er toch van overtuigd dat de hotelhouders wel op de hoogte waren van de plantage, omdat de ruimtes met elkaar verbonden waren en ook toegankelijk voor de eigenares en haar man. Ze achtte ze daarom schuldig aan medeplegen en vroeg om 100 uur werkstraf op te leggen. Ook vroeg ze om de beheerder van het stroomnet een schadevergoeding van 5000 euro toe te wijzen.

De advocaat van het stel vroeg om rekening te houden met de beperkte rol van zijn cliënten. Maar de politierechter zei dat hij dit niet de manier vond om met de financiële gevolgen van de coronacrisis om te gaan, en veroordeelde beide verdachten tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand en 100 uur werkstraf. Ook wees hij de gevorderde schadevergoeding toe.

Heeft u dit ook al gelezen?