Share

Hells Angels krijgen tot vier maanden cel voor geweld in Waarland

WAARLAND – De rechtbank in Alkmaar heeft donderdag drie leden van de Hells Angels celstraffen van vier maanden opgelegd voor openlijk geweld op een Amerikaans festival in Waarland op bevrijdingsdag 2016. Volgens de rechtbank ging het om buitensporig geweld. Meerdere mensen raakten daarbij gewond. Een van de slachtoffers werd getrapt tegen zijn hoofd terwijl hij al bewusteloos op de grond lag. Justitie had celstraffen tot 7 maanden geëist in deze zaak.

De rechtbank vindt bewezen dat de groep Hells Angels het initiatief nam tot het geweld. Een van de mannen gaf iemand een klap, waarna de anderen zich daarmee gingen bemoeien en het geweld losbarstte. Een slachtoffer liep kneuzingen op, een bloeduitstorting, een gebroken kaak en loszittende tanden.

Koen H. (57) uit Alkmaar., Gerrit B. (52) uit Zandvoort en Ronald van der Z. (46) uit Beverwijk kregen alle drie 4 maanden gevangenisstraf. Zij hadden volgens de rechtbank een actieve rol in het geweld. Marcel V. (45) uit IJmuiden kreeg een werkstraf van 240 uur, omdat zijn aandeel kleiner was dan dat van de anderen. Die straf was ook tegen hem geëist. Het viertal moet aan drie slachtoffers in totaal ruim 4000 euro betalen, waarvan 1000 euro smartengeld.

De rechtbank benadrukte in het vonnis dat het geweld grote gevolgen had voor de slachtoffers en ook veel impact op de mensen, die daar tijdens het festival getuige van waren. De rechtbank rekent dat de verdachten zwaar aan.

Heeft u dit ook al gelezen?