Helderse rapper veroordeeld voor wapen in clip tonen en kogel thuis

Dit bericht is 98 keer gelezen

Een rapper uit Den Helder is donderdag door de politierechter in Alkmaar veroordeeld tot 775 euro boete en twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf. De politie vond bij toeval uit dat de man op een videoclip een wapen in zijn hand had en deed daarna een inval in het huis van de muzikant. Daar stuitte de politie niet op een wapen, maar wel op een kogel en op net iets teveel wiet, namelijk 31,75 gram in plaats van de toegestane 30 gram. De rapper vond het een beetje vergezocht allemaal. ,,Het wordt wel erg dik aangezet.”

Het kogeltje wist hij niets meer van, met hasj roken is hij gestopt en het wapen was geen echt wapen maar een gehuurd luchtdrukpistool, liet de man weten. De kogel lag in een doos op zolder. De officier vond het allemaal wel ernstig en eiste vijf weken celstraf, waar G.F. en zijn advocaat Mike Jonk erg van schrokken. De politierechter hield er rekening mee dat de muzikant zijn leven goed op orde heeft met huis, vriendin en zoontje.

Vroeger was dat anders, want in 2016 is de man een aantal keren veroordeeld voor verboden wapenbezit. De officier van justitie vond het erg. Zij wees erop dat – ook al was het misschien geen wapen waarmee je iemand kunt doden – je daar mensen toch ernstig mee kunt bedreigen. ,,Daarom willen we geen wapens, ook geen nepwapens.”

De man zei dat hij inmiddels vanwege zijn kind ook wel uitkijkt wat hij doet. ,,In mijn clips vind je ze niet. Ik heb niks meer met wapens.’‘ Bij de politie had hij aanvankelijk ontkend op het filmpje te staan, maar tijdens de zitting deed hij dat niet.

Hij had uitgevonden dat je ook goede muziek kunt maken zonder stoned te zijn, liet hij weten. Daarom rookt hij nu ook geen hasj meer. En is de muziek dan minder, vroeg de rechter. ,,Nee hoor, hetzelfde’‘, zei de man lachend.

Reageer op dit nieuwbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: