Share

Gymleraar Wormer krijgt 200 uur werkstraf na seks met leerlinge

Wormer – De 29-jarige gymleraar Nick M. uit Wormer moet van de rechtbank in Alkmaar 200 uur werken, omdat hij juli vorig jaar in de gymzaal van zijn school in Wormer seks heeft gehad met een 15-jarig meisje. De rechters legden M. verder twee maanden voorwaardelijke celstraf op en de betaling van 1.500 euro smartegeld aan het slachtoffer.

De sportleraar leerde het meisje kennen tijdens een zomerkamp vorig jaar. Daarna spraken ze af. Een van de afspraakjes ging over een nachtje doorbrengen in de sportzaal waar M. normaal gesproken gym gaf. De sportleraar nam zelf chips en sterke drank mee om de nacht door te komen.

Het meisje dronk zoveel dat ze dronken raakte. Daarna kwam het tot seksueel contact. Op de zitting zei het slachtoffer dat ze zich erg misbruikt voelde.

De sportleraar zei enorme spijt te hebben van het avontuur. Hij was vrijwillig aan een therapie begonnen. De rechtbank vindt dat leraar als volwassen man beter had moeten weten dat dit gedrag niet door de beugel kon.

De straf van de rechtbank is bijna gelijk aan de eis van de officier van justitie. Alleen het smartegeld is 1.000 euro minder dan door het meisje was geclaimd.

Heeft u dit ook al gelezen?