Share

Gooien met bierblikje komt Hoornse duur te staan

HOORN –  De 31-jarige D.H. uit Hoorn krijgt alsnog twee weken celstraf opgelegd, omdat zij bijna een jaar geleden een persoon heeft mishandeld en met een bierblikje naar zijn hoofd gegooid. De politierechter in Alkmaar vindt dat de vrouw de voorwaarden bij haar eerdere veroordeling niet is nagekomen.

De Hoornse werd eerder veroordeeld tot een taakstraf en twee weken voorwaardelijke celstraf. De afspraak was dat zij zich wekelijks zou melden bij de reclassering en zou meewerken aan begeleid wonen.

Dat is niet helemaal goed gegaan, zo bleek bij de rechter. De reclassering heeft opgetekend dat H. geregeld niet is komen opdagen en ook niet erg meewerkend is geweest.

De vrouw beloofde beterschap. Ze zei alsnog te willen meerwerken en het traject positief te willen afronden. H. verbleef in een project voor begeleid wonen in Hoorn. Daar ging het enkele maanden geleden mis. H. kwam met drank op in gevecht met een nicht van haar en ging er daarna vandoor. Zij had zich de volgende dag bij de instelling willen melden, maar toen was het al te laat. De reclassering had de handen al van haar afgetrokken.

De officier van justitie vond dat er niks anders op zat dan de twee weken cel alsnog uit te leggen. Advocaat Guido Terlingen vond dat geen goed idee. Volgens hem was de Hoornse bereid zich aan alle voorwaarden te houden.

Maar de politierechter bleek na enige bedenktijd onvermurwbaar. Zij schaarde zich achter het standpunt van de officier en besliste dat H. alsnog naar de gevangenis moet.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?