Share

Gewelddadige inwoner Wieringerwerf hoort 48 maanden cel tegen zich eisen

WIERINGERWERF – De 36-jarige Wenkley R. uit Wieringerwerf heeft last van losse handjes, zeker als hij alcohol heeft genuttigd wil R. geweld gebruiken en bedreigingen uiten.

Op 25 januari 2020 sprong hij boven op één van zijn slachtoffers en sloeg hem met zijn gebalde vuist in het gezicht ondertussen schreeuwend dat hij spullen wilde hebben. Daarbij bedreigde R. de man met de dood en beroofde hem van een bankpas, telefoon en nam ook zijn autosleutels mee en vertrok met de auto van het slachtoffer.

Tijdens zijn aanhouding bleek R. nog niet tot rust zijn gekomen en toonde een zeer agressieve houding tegen over de politie, deze wist hem met enige dwang in de boeien te krijgen en af te voeren naar het politiebureau.

Dat Wenkley R. een bekende is van justitie blijkt wel dat naast deze feiten R. ook moest voor komen voor nog 3 andere zaken en een Ten Uitvoer legging (TUL).

De Officier van Justitie eiste vrijdagmiddag een celstraf van 4 jaar, waarvan 8 maanden voorwaardelijk en daarnaast moet R. zich verplicht laten behandelen aan zijn alcoholprobleem en zijn agressiviteit en moet R. een contactverbod krijgen met één van de slachtoffers.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?